Att få arbetstillstånd behöver inte vara svårt

Att söka arbetstillstånd behöver inte bli ett hinder eller försena dig från att börja ditt jobb i Sverige när du vill. Med rätt hjälp kan det gå fort.

För den som kommer från länder utanför EU kan det verka krångligt att få jobb eftersom man måste söka arbetstillstånd. Migrationsverket har handläggningstider på 4 –12 månader och om blanketterna inte är riktigt ifyllda eller det saknas dokument kan det dra ut på tiden ytterligare.

För att göra processen smidig och för att avlasta Migrationsverket finns det därför certifierade ombud som kan ge dig tillgång till snabbspåret. Handläggningstiden kan förkortas till ett par veckor och du får hjälp att fylla i blanketterna på rätt sätt så att du inte behöver förlora tid på kompletteringar.

Arbetstillstånd är till för att skapa en trygg anställning

Det första du får hjälp med när du kontaktar ett certifierat ombud är frågan om det finns förutsättningar för dig att få arbetstillstånd. Vissa krav, exempelvis att du har ett jobberbjudande, att arbetet utannonserats på rätt sätt och att erbjudandet följer svenska kollektivavtal måste vara uppfyllda. Denna del av processen är kostnadsfri.

Att få hjälp med arbetstillstånd underlättar både för privatpersoner och företag och är en trygghet för den som söker. Det finns flera krav som behöver vara uppfyllda för att anställningen ska kunna ge den utdelning som båda parter förväntar sig och önskar. Certifierade ombud har lång erfarenhet av processen och arbetar för att det ska bli en bra och lönsam lösning både för din arbetsgivare och dig.