Blogg

Försvarsadvokat med klienter i Stockholm

Som försvarsadvokat i Stockholm kan man få framträda i rätten i flera olika typer av fall. Därför måste man vara ordentligt beläst och kunnig i sitt yrke.

Vem är det som behöver hjälp av en försvarsadvokat i Stockholm? Svaret på den frågan kan vara i stort sett vem som helst. Det enda man behöver är att uppfylla behovet av en försvarsadvokats hjälp, som om man blir anklagad för något eller till och med häktad. Då ska man ha hjälp och stöttning av en duktig försvarsadvokat.

De klienter som man kan ha som försvarsadvokat kan vara precis vem som helst. Det spelar ingen roll vem man är, eller om man verkligen har begått brottet eller ej. För det är rättens roll att ta reda på om man är skyldig eller ej, samt hur en brottsrubricering ska se ut och ett eventuellt straff ska tilldelas.

Val av försvarsadvokat i Stockholm

Den som arbetar som advokat i Stockholm kan välja vilka områden man vill arbeta med. En försvarsadvokat arbetar med personer som är misstänkta för brott. Och där kan man även vara en av alla de som kallas för offentliga försvarare. Det vill säga att man ingår in en styrka av advokater som kan tilldelas en misstänkt brottsling via rätten.

Om en person blir misstänkt för brott för första gången i sitt liv, så har man troligen inte kunskap om vem man vill bli representerad av. Det är då som en försvarsadvokat kan bli tilldelad en klient av rätten.

Misshandel är ett vanligt brott

Det vanligaste scenariot som folk tänker sig i samband med att man hör ordet misshandel och att någon blivit anklagad för misshandel är att det handlar om ett bråk på krogen. Vilket heller inte är långt ifrån sanningen då många av de anmälningar gällande misshandel sker just i den miljön.

Kombinationen av trängsel och alkohol kan skapa situationer där folk ryker ihop och där någon slår en annan – vilket alltså är en misshandel. Vissa av dessa anmälningar görs heller inte av vare sig offer eller gärningsman. Du kan bli anklagad för misshandel genom att polisen kommer till platsen och är skyldiga att göra en anmälan.

Att en misshandel endast sker på ovan nämnda sätt är emellertid långt ifrån sanningen. Det finns fler scenarion än så och tyvärr så ser man också att många av de anmälningar som görs handlar om våld inom den egna relationen. År 2021 så anmäldes över 38.000 fall av misshandel där gärningsmannen var bekant med offret – och inte sällan så hade dessa också en relation.

Stort mörkertal för våld i nära relationer

Här ska man också veta att mörkertalet gällande våld i nära relationer är stort. Många kvinnor som blir slagna av sina män vågar inte anmäla, vissa väljer att inte göra det – som en följd av att man tar på sig skulden – och en del kvinnor skäms för mycket över det som hänt för att gå vidare med en anmälan om misshandel.

I vissa fall ser man också att många inte ser någon mening med att anmäla då ord står mot ord och att man i och med detta också tror att man är chanslös. Det stämmer inte riktigt. Man kan få en gärningsman dömd även om man saknar vittnen.

Och, som offer så har du också rätt till ett målsägarbiträde om en misshandel kan rendera fängelse för gärningsmannen. Samma sak gäller för övrigt för en person anklagad för misshandel – denne har rätt till en offentlig försvarare. Ett målsägarbiträde för din talan i rätten och deltar i samband med polisförhör. Denne ger dig dels en bra chans att vinna målet – men fungerar dels även som ett viktigt stöd genom ett extremt påfrestande process. Du kan själv välja vilken advokat som ska vara målsägarbiträde. Ta det valet på allvar.

Advokat till stor hjälp i Stockholm

Inom företagsvärlden skrivs många olika avtal. För att allt ska gå enligt konstens alla regler kan det vara skönt att ha en advokat från Stockholm vid sin sida.

Företagets framgång hade gjort att det gått från enskild firma till aktiebolag på bara ett år. Kunderna strömmade in och företaget började ta nya former. Bland annat hade de funderingar på att som utbildningsföretag för terapeuter starta ett samarbete med ett företag som sålde bänkar och andra inventarier som behövdes.

På så vis skulle de enkelt kunna uppdatera sina skolsalar samt erbjuda alla elever att köpa utrustning via dem. För att de skulle ha full kontroll över hur detta skulle fungera bestämde de sig för att anlita en advokat som arbetade med avtalsrätt. För de ville inte hamna i en situation där de skulle få problem.

En advokat med de rätta kunskaperna

Kristian som var företagets grundare tog kontakt med en advokatfirma i Stockholm de hade hört gott om. De blev tilldelade en advokat som visade sig vara perfekt för deras behov. Denne hade nämligen gjort liknande avtal inom hälsobranschen innan. När den blivande samarbetspartnern överlämnat avtalet till dem skickade de vidare pappren till sin advokat.

När denne läst igenom avtalet satte de sig ner tillsammans för att diskutera några punkter som denne tyckte kunde formuleras om. De höll med och kontaktade samarbetspartnern som inte alls tyckte att det var något konstigt och sade ja till ändringarna. Men hade de inte anlitat advokaten kunde de ha hamnat i en mycket knepig situation i framtiden.

Familjerätt Stockholm – vanliga ärenden

När behöver man egentligen anlita en jurist specialiserad på familjerätt i Stockholm? Som namnet antyder så handlar många ärenden om sådant som rör den egna familjen. Det kan handla om exempelvis hjälp i samband med adoption eller i syfte att skriva ett äktenskapsförord eller ett samboavtal – men det kan även handla mer om tvister och hur man ska kunna lösa sådana på ett bra sätt.

Klart står att familjerätt i Stockholm ofta handlar om mer känslor än vad andra juridiska fält gör – och att de inblandade ofta därför, på ett helt annat sätt, måste känna en trygghet med den jurist man väljer. Det handlar till stor del om att man måste ha ett stöd genom en extremt jobbig process. Handlar det om en tvist inom familjerätt i Stockholm så handlar det ytterst också om att man tvistar mot någon som man en gång har älskat – och det gör det hela betydligt svårare än om tvisten i fråga gäller exempelvis något inom affärsjuridik.

Med det sagt, här nedan följer några vanliga områden där man kan behöva juridisk hjälp inom familjerätt i Stockholm:

  • Skilsmässa. Långt ifrån alla skilsmässor slutar lyckligt. I vissa fall så kan man ha svårt att komma överens om vem som ska ha vad – och vem som exempelvis ska bo kvar i huset, vem som ska behålla bilen och så vidare. Det kan innebära att det blir ett ärende som kräver juridisk hjälp. En jurist specialiserad på familjerätt i Stockholm kan hjälpa till med bodelning och se till att allt sker på ett korrekt sätt.
  • Vårdnadstvister. Tyvärr syns en ökning av vårdnadstvister i Sverige och för jurister inom familjerätt i Stockholm så är just dessa ärenden idag vanliga. Oavsett varför en vårdnadstvist äger rum så handlar det om en lång process och en känslomässig prövning. Juristen blir lika viktig som stöd rent mentalt som för den kunskap och expertis hen besitter.
  • Testamente. Vad ska hända med dina ägodelar när du avlider? Genom att upprätta ett testamente kan du – till stor del – styra vem som ska ärva vad. Det är ett bra sätt att se till att de du verkligen bryr dig om får ta del av dina tillhörigheter och den egendom du efterlämnar. För att upprätta ett juridiskt bindande testamente så behöver du hjälp av en jurist inom familjerätt i Stockholm.

Klicka dig vidare till denna hemsida för att läsa mer om familjerätt: www.familjerättstockholm.com

Att få arbetstillstånd behöver inte vara svårt

Att söka arbetstillstånd behöver inte bli ett hinder eller försena dig från att börja ditt jobb i Sverige när du vill. Med rätt hjälp kan det gå fort.

För den som kommer från länder utanför EU kan det verka krångligt att få jobb eftersom man måste söka arbetstillstånd. Migrationsverket har handläggningstider på 4 –12 månader och om blanketterna inte är riktigt ifyllda eller det saknas dokument kan det dra ut på tiden ytterligare.

För att göra processen smidig och för att avlasta Migrationsverket finns det därför certifierade ombud som kan ge dig tillgång till snabbspåret. Handläggningstiden kan förkortas till ett par veckor och du får hjälp att fylla i blanketterna på rätt sätt så att du inte behöver förlora tid på kompletteringar.

Arbetstillstånd är till för att skapa en trygg anställning

Det första du får hjälp med när du kontaktar ett certifierat ombud är frågan om det finns förutsättningar för dig att få arbetstillstånd. Vissa krav, exempelvis att du har ett jobberbjudande, att arbetet utannonserats på rätt sätt och att erbjudandet följer svenska kollektivavtal måste vara uppfyllda. Denna del av processen är kostnadsfri.

Att få hjälp med arbetstillstånd underlättar både för privatpersoner och företag och är en trygghet för den som söker. Det finns flera krav som behöver vara uppfyllda för att anställningen ska kunna ge den utdelning som båda parter förväntar sig och önskar. Certifierade ombud har lång erfarenhet av processen och arbetar för att det ska bli en bra och lönsam lösning både för din arbetsgivare och dig.

Privatdetektiv Stockholm – professionell hjälp med övervakning

Privatdetektiv – du har säkerligen en egen bild av hur en sådan ser ut och hur han arbetar. Det finns emellertid stora skillnader mellan fiktionen och verkligheten. En privatdetektiv i Stockholm får sällan de stora rubrikerna och anlitas sällan för de mer glamorösa fallen. Men, det handlar dock fortfarande om ett yrke som gör skillnad för beställaren. Anlitar du en privatdetektiv i Stockholm så kommer du att få svar på de frågor som gnager inom dig.

Vad anlitas då en privatdetektiv i Stockholm för? Vi tänkte här nedan gå igenom några av de vanliga fallen som man väljer en detektiv för och genom detta ge en lite bättre bild av vad du kan förvänta dig om du väljer denna lösning.

  • Otrohetsaffärer: Det vanligaste området där man väljer en privatdetektiv i Stockholm för handlar om otrohet eller misstanke om sådan. Många får den där gnagande känslan om att partnern träffar någon vid sidan av. Detta kan förnekas vid direkt konfrontation och man bör ha mycket på fötterna för att anklaga någon för detta. Genom att anlita en privatdetektiv i Stockholm så ges man svar på om misstankarna stämmer eller om de är gripna ur luften och saknar relevans. En privatdetektiv kan sköta övervakning av en partner under någon vecka, se vilka hen träffar och var dessa möten sker – allting kan också dokumenteras med exempelvis bilder och klockslag.
  • Företag: Vem anställer ni – egentligen? En rekryteringsprocess kan bli extremt dyr om man väljer fel person. Företag kan i denna fråga anlita en privatdetektiv i Stockholm som kollar upp kandidater mer på djupet och därigenom också säkerställer att det inte finns några lik i lasten.
  • Hitta personer: Det behöver inte handla om att en person försvunnit som en följd av ett brott – där gör ofta polisen ett bättre jobb. Men, det kan handla om bedrägerier, om skulder och om att få tag i en person som smitit undan rättvisan. En privatdetektiv kan arbeta med att hitta personer som gömmer sig eller i syfte att avslöja bedrägerier mot försäkringsbolag. Det senare är även det mycket vanligt.En person säger sig lida av en skada – men spelar exempelvis golf, padel och joggar obehindrat i vardagen.

Hitta mer info kring privatdetektiver på denna sida: privatdetektivstockholm.se

Juridiskt ansvar vid andrahandsuthyrning

Hur ska man egentligen tänka i samband med andrahandsuthyrning? Det finns tydliga skillnader mellan att hyra ut ett hus och att hyra ut bostadsrätt – och mellan att hyra ut bostadsrätt och en hyresrätt. Vad gäller uthyrning av ett hus så har man i stort sett fria tyglar och kan välja att göra detta till vem man vill och hur länge man vill – men där hyran måste vara rimlig och baserad på de egna kapital- och driftskostnaderna. 

Ser man till hur det ser ut vid uthyrning av bostadsrätt och hyresrätt så kommer den senare att mötas av mer regler än den förra. Det är svårare att få till stånd en uthyrning av en hyresrätt och dels så måste man få ett godkännande från fastighetsägaren/styrelsen innan man kan göra det, dels så finns även ganska hårda tyglar vad gäller hyressättningen. 

Ser man till andrahandsuthyrning av en bostadsrätt så kan hyran baseras dels på de faktiska kostnaderna, dels även på hur det ser ut överlag i det område man bor i och dels även på bruksslitage. En hyresrätt kan sällan hyras ut i ett vinstsyfte. Oavsett vilket dock så finns en gemensam nämnare mellan att hyra ut bostadsrätt och i att hyra ut en hyresrätt i andrahand: du måste ha ett godkännande. 

Enklare att få tillstånd för andrahandsuthyrning idag 

Reglerna kring andrahandsuthyrning för bostadsrätter har luckrats upp och det har under senare år kommit att bli enklare att få ett godkännande från sin BRF för att hyra ut lägenheten man äger. Man måste fortfarande och utan undantag ha ett tillstånd – men man behöver inte längre ange beaktansvärda skäl för att få detta. 

Det räcker numera med att man anger skäl och detta kan innebära att du exempelvis vill hyra ut medan du provar samboskap, att du ska flytta utomlands – eller till en annan stad – under en period, att du blivit sjuk, att du vill hyra ut till närstående eller att du vill vänta in en bättre marknad. 

Det senare är numera en vanlig orsak till andrahandsuthyrning. Man har kanske köpt en bostad och vill vänta in rätt pris i samband med att den gamla ska säljas. Under tiden kan man då välja att hyra ut bostaden. Det är vanligt – och kommer, med tanke på att priserna för bostäder sjunker, bli vanligare i framtiden. 

Hyran – den måste vara skälig 

Viktigt att veta är att en andrahandsuthyrning inte ska handla om att bli rik. Hyran du begär ska vara rimlig och detta går att räkna ut med hjälp av verktyg på internet. Kolla hur hyrespriserna ser ut i området för liknande bostäder och räkna på dina kapital- och driftkostnader och du får en bra indikation på vad som är rimligt att begära i hyra. Ta gärna hjälp av exempelvis en ekonom för att ytterligare skapa trygghet. 

En annan viktig detalj är att du är den som äger lägenheten du ska hyra ut och att du således också har det juridiska ansvaret i att svara gentemot föreningen om någonting händer. Viktigt, baserat på detta, är att både du och din hyresgäst har rätt försäkringar. Din hemförsäkring räcker inte – ni måste ha varsin och dessutom så rekommenderas tilläggsförsäkringar för hyresgästen.

Välj rätt hyresgäst 

 Valet av hyresgäst är givetvis också viktigt. Tänk på att du kommer att hyra ut till en person som potentiellt kan störa dina grannar. Du har ett ansvar i detta och du måste ta dig tid att kolla upp personen vad gäller exempelvis referenser och ekonomiskt historik – något du kan göra hos Kronofogden. Vissa föreningar vill träffa personen innan de ger ett godkännande. Det säger en del om vikten av att välja rätt hyresgäst. 

Kom även ihåg att om du hyr ut utan ett godkännande så kan din lägenhet återkallas av föreningen. 

Våldtäkt som brottsområde

Brott mot lagen delas upp i olika områden. Som advokat väljer man att specialisera sig inom sitt område, som exempelvis de grövre brotten som våldtäkt.

Om man bryter mot en lag så kan det vara olika allvarligt, vilket även innebär att straffsatsen är olika. Bland de brott som räknas som grova räknas bland annat våldtäkt in. Ett brott där en förövare på något sätt tvingar sig till en sexuell handling med ett offer. Det är ett brott som också har en gråskala som ibland kan vara svår att tyda.

För en advokat som valt att arbeta inom ett rättsområde som innefattar våldtäkter, kan det ibland vara svårt att få fram klara fakta. Offret kanske inte har några fysiska men och ord står mot ord. Det är i sådana fall som man prövas extra hårt som advokat, och får använda sig av all sin kunskap för att en rättegång ska bli korrekt.

Advokatens roll vid en våldtäkt

En advokat har som syfte att samla ihop och presentera fakta i ett mål inför rätten, så att utslaget blir korrekt. Men det är inte alltid så lätt att lyckas med det. I vissa fall finns det inga påvisbara bevis. Eller så kan det vara otydligt vad som skett. Då får man helt enkelt göra så gott man kan för att få en bra utgång.

För såväl offer som misstänkt förövare av våldtäkten, så är också advokaten ett stöd och en tolk. Någon som för klientens talan och även förklarar för klienten vad det är som sker i rättsprocessen. Kontakta denna advokatfirma för att få hjälp inom juridiken: www.våldtäkt.com

Våldtäkt i Göteborg – jämför det inte med fotboll

Våldtäkt är ett allvarligt brott, oavsett om det sker i Göteborg eller någon annan stad. Därför bör man tänka sig för innan man sätter det i andra sammanhang.

Fotbollstränaren Stuart Baxter fällde en gång ett mycket kontroversiellt uttalande efter en förlust med klubben Odisha FC i indiska högstaligan. “Man måste bli våldtagen för att få straff”, hade han sagt efter att ha varit mycket missnöjd med domarinsatsen i matchen. Ett mycket dåligt ordval tyckte Baxters klubb – som gav honom sparken.

Stuart Baxter är dock inte den första fotbollsprofilen som jämfört händelser på fotbollsplanen med en sexuellt övergrepp. “Han räddade dem från en våldtäkt”, sade nämligen Helsingborgs IF:s dåvarande målvakt Daniel Andersson år 2008. Han syftade på Hammarby målvakt som storspelade, vilket ledde till HIF-förlust i matchen.

Våldtäkt kan ge sex år i fängelse

Hittills tycks spelare och ledare i fotbollsstaden Göteborg ha hållit sig från sådana typer av utspel. De har kanske lärt sig av vad som hände med exempelvis Stuart Baxter, eller så har de helt enkelt bara bättre omdöme. Det innebär för den sakens skull inte att man inte bör tala om en våldtäkt i Göteborg.

Men kanske då inte i fotbollsjämförelser, utan för vad det faktiskt är. Ett avskyvärt brott som kan ge upp till sex år i fängelse. En händelse som sannolikt traumatiserar offret för all framtid. Men den som blir drabbad ska veta att den har samhället på sin sida – både juridiskt och för att behandla den traumatiska upplevelsen efteråt. Det ska aldrig glömmas bort.

Vårdnadstvist kan bli aktuellt för dig med yngre barn

Vårdnadstvist är något som kan inträffa om inte båda föräldrarna är överens om vem som ska ha vårdnaden om ett barn. Det kan gå så långt som upp till rätten.

Om du och din partner separerar och inte kan komma överens om vem barnet ska bo hos och hur ofta det ska ske ett skifte kan ni behöva ta hjälp. När det kommer till kritan är det faktiskt bara barnets väl som det egentligen handlar om och inte vem av er som ska vinna striden.

Att behöva dela på sig och ha en uppslitande skilsmässa eller separation är inget som lär gå obemärkt förbi en vuxen människa. Tänk då på hur det kan skada ett litet barn känslomässigt.
Vid en separation är det viktigt att ta hänsyn till alla inblandade men i första hand kommer barnet.

Vid en vårdnadstvist kan du behöva advokat

Är du inblandad i en vårdnadstvist gör du klokt i att ha en advokat vid din sida. De vet hur man uppför sig i rätten och kan alla lagar på sina fem fingrar. När du själv sitter där kan det vara svårt att finna rätt ord och det är lätt att tappa kontrollen över sina känslor. I rätten är det bara fakta som gäller.

En advokat vet att lägga fram fakta i ett ärende så det låter förnuftigt och genomtänkt. De har ju inga känslomässiga bindningar till personerna i fråga och kan därför mycket lättare hålla sig neutrala. Du själv gör klokt i att inte yttra dig om du inte blir tillfrågad och får ordet.