Hur ska en bra brottmålsadvokat vara?

Att vara misstänkt eller åtalad för ett brott är ofta väldigt stressande. Men med rätt advokat vid sin sida brukar det oftast kännas lite lättare. Men hur ska en bra advokat egentligen vara?

De flesta advokater är specialiserade inom ett eller möjligtvis två rättsområden. Är man misstänkt eller åtalad för ett brott ska man därför anlita en brottmålsadvokat. Men en advokat kan även vara specialiserad inom sitt rättsområdet och bara jobba med vissa typer av brott som exempelvis narkotikabrott, våldsbrott, ekobrott etc. Det tar tid att bli en skicklig brottmålsadvokat och det räcker inte med att bara kunna lagen, utan man måste även ha flera års regelbunden erfarenhet av att försvara klienter i rätten. Fast det finns även andra saker som är viktiga, som engagemang och social förmåga. Detta eftersom det många gånger gör det enklare att hitta eventuella vittnen och kommunicera med alla parter, vilket i sin tur gör att det går lättare att bygga upp ett bra försvar.

Byt ut advokaten om förtroendet är förbrukat

En brottmålsadvokat ska inte ha för många klienter på en gång eftersom brottmål ofta är väldigt tidskrävande och komplicerade. Detta eftersom advokaten måste kunna lägga ner den tid som krävs för att kunna sätta upp ett så bra försvar som möjligt. Tyvärr finns det mindre bra advokater som bara köper polisens utredning rätt av och inte försöker hitta svagheterna i målet. Känner man att den advokat man har anlitat saknar engagemang eller om man har tappat förtroendet för advokaten ska man genast byta. Läs mer om brottmålsadvokat här: brottmålsadvokathelsingborg.se